Påskeløb på Læsø 2021

Velkommen til selvbetjenings Påskeløb på dejlige Læsø!

2 – 4. april 2021

Velkommen til Selvbetjenings påskeløb på dejlige Læsø.


Rutinerede kræfter fra Viborg OK & Strandgaarden Badehotel har taget en hurtig beslutning – vi banker et godt corona sikkert “selvbetjenings” orienteringsløb op på rekordtid. Vi tilbyder et “selvbetjeningsløb” med 3 tællende etaper. To etaper i det bedste af Læsø Klitplantage og et “mellemdistance” løb i byområdet omkring den hyggelige landsby Vesterø Havn.

Vi anbefaler alle at komme til Læsø med en frisk negativ Corona-test. Desuden er det vigtigt, at du bliver hjemme hvis du føler dig syg. Vi kender ikke fremtiden og kan derfor blive nød til at “rette ind”, hvis der kommer restriktioner, vi ikke kan overholde. Vi laver dette løb fordi vi ikke kan lade vær og ved, at mange af Jer har det på samme måde. Vi er sikre på, at vi kan arrangere løbene på en forsvarlig måde, men kan ikke give garenti for, at myndighederne synes det samme på løbstidspunktet. Du anbefales derfor at sikre dig gode afbestillingsmuligheder for det du booker i forbindelse med løbene.


Vi benytter MapRun6 Appen til kontrol og tidtagning. Alle poster er markeret med en skærm, som du kender det. Skærmen er til at “se” ikke “røre”. Derudover kan du lægge dit track op på O-Track.

Herunder kan du se hvordan appen virker, hvis du bruger den på dit Garmin ur. Det er også fint at bruge den direkte på din smartphone. Mere information og vejledning kommer inden stævnet.

Programmet

   • Fra mandag den 29. marts – Prøveløb i Byrum, hovedstaden på Læsø.
   • Fredag den 2. april – 1. etape Læsø Klitplantage*
   • Lørdag den 3. april – 2. etape Læsø Klitplantage*
   • Søndag den 4. april – 3. etape i by, strand og skov omkring Vesterø Havn*

* Du tildeles 1-etape pr. løbsdag og deltagerne fordeles på alle 3-etaper. På den måde fordeles deltagerne mest muligt og efter 3 løbsdage har alle løbet de samme baner, bare ikke på samme dag. Klubvis løber i samme etape på samme dag.

Baner

   • 1 – ca. 8K – H 17-20, H21, H35.
   • 2 – ca. 6K – D17-20, D21, D35, H13-16, H40, H45, H50. 
   • 3 – ca. 5K – D 13-16, D40, D45, D50, H55, H60.
   • 4 – ca. 4K – D55, D60, H60, H65.
   • 5 – ca. 3K – D65, D70, D75, H70, H75.
   • 6 – ca. 2,5K – D-12, H-12, DBegynder, HBegynder.

Banelængderne for de længste baner er afkortet på “Vesterø Havn etapen”.

Banerne 1 – 5 er svær orientering, bane 6 er let.

Al deltagelse er på eget ansvar.

Kort

Læsø klitplantage 2020. Målestok 1:7500.

Vesterø havn 2018. Målestok 1:4000

Byrum 2016. Målestok 1:4000 (testbane – prøveløb)

Kort printes på vand og rivfast papir af godkendt trykkeri.

Instruktion

Løbet afvikles som et etapeløb med 2 etaper i Læsø Klitplantage & 1 etape i Vesterø Havn. Alle 3-etaper afvikles alle 3 dage, som selvbetjeningsløb og deltagerne fordeles således mest muligt. Deltagerne vil klubvis blive fordelt på hvilken etape og i hvilket startsinterval de skal løbe de enkelte konkurrencedage. 

Ved ankomst til øen afhenter du din kortpakke på Strandgaarden Badehotel, Strandvejen 8. Din kortpakke indeholder dine 3 etaper samt løse postbeskrivelser. Derudover får du et testkort/prøveløb over Byrum.

Du får således udleveret alle dine løbskort før konkurrencen. Det er tilladt at studere kort/baner, men ikke at prøveløbe (andet end prøveløbet :-))!

Hvordan overholder vi forsamlingsforbuddet?

Kodeordet for stævnet kan gennemføres er “selvbetjening”.

Pt. er vi alle omfattet af forsamlingsforbud på 5 personer. Det skal overholdes under hele stævnet og det er vigtigt, at det også overholdes i de grupper, som du forventer at komme til Læsø sammen med. Vi kan håbe at antallet forhøjes, men det hele er organiseret efter at højest 5 personer må være samlet. 

De 3 etaper afvikles alle dage og du får tildelt hvilken etape du skal løbe på hvilken dag. Derudover får du tildelt et “startvindue” på dagen f.eks. 11:15 – 11:20. Klubkammerater vil blive tildelt ca. samme starttider og samme etape. Startintervallet vil være mellem kl. ca. 10 & 16 på alle etaper. Deltagerne bliver således spredt i 3 skovområder og med starttider fordelt over op til 6 timer.

Der etableres ikke stævnepladser og alle skal før og efter deres løb være opmærksomme på, at holde god afstand og ikke samles til eftersnak – det skal foregå digitalt og vi håber på en rigtig god debat på vor Facebookside.

Startstederne er ikke bemandede, du skal blot selv starte indenfor det tidsvindue du er blevet tildelt. Der vi blive lavet en lille video om, hvordan du skal gøre. Løbskort har du fået udleveret sammen med løse definitioner ved ankomst til Læsø og skal således blot medbringes til start. Tidstagning fortages med MapRun6. Resultatliste laves ud fra disse data.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen og vi letter selvfølgelig på proceduren, hvis forsamlingsforbuddet ophæves eller reduceres inden stævnet.

 

Mødesteder hvor der er start/mål:

1-etape: Skovhytten, Storedalsvej. 

Parkering på P-plads og kantparkering, der er 150m. til målområdet og ca. 400m. fra mål til start.

2-etape: Hvide Bakker, for enden af Himmerigsvejen

Parkering på P-plads og kantparkering, der er 50m. til målområdet og ca. 700m. fra mål til start.

3-etape: Strandgaarden Badehotel, Strandvejen 8.

Parkering på P-plads ved Idrætshuset 150m syd for Strandgaarden. der er 100m. til målområdet og ca. 100m. fra mål til start.

Organisation:

Stævneleder og banelægger: Ole Lind, Ballerup OK, info@badehotel.eu, Tlf. 40447654.

Stævnekontrol: Keld Gade, Viborg OK

Banekontrol: Pia & Keld Gade, Viborg OK

IT løsninger: Stig Barret, Viborg OK

Tilmelding

Klubvis tilmelding via O-service senest 19.marts. Der er 400 pladser

Tilmeldingsmodtager: Keld Gade

E-mail: kgadeprivat@mail.dk

Startafgiften er DKK 275,-. Dog kun DKK 250,- for D/H 20 og yngre.

Der kan kun tilmeldes til alle 3-etaper.

Startafgift indbetales klubvis til Viborg OK. Konto 9255 – 2640007038

Ingen eftertilmelding.

Vi betaler løbsafgift til DOF og laver en donation på DKK 25,- pr. deltager til MapRun. Der er deltagerbegræsning på 400 personer og tilmeldingen lukker så snart det nås.

Overnatning

Strandgaarden Badehotel har et specielt tilbud til orienteringsfolket, se mere her.

Besøg hjemmesiden Visit Læsø for øvrige muligheder.

Husk at sikre dig gode afbestillingsmuligheder, hvis løbet bliver forbudt af myndighederne.

Transport

Læsø Færgen

Copenhagen Air Taxi

Keld Johnsen Airways på 40422053