Påskeløb på Læsø 2021

Velkommen til selvbetjenings Påskeløb på dejlige Læsø!

2 – 4. april 2021

Velkommen til Selvbetjenings påskeløb på dejlige Læsø.


Rutinerede kræfter fra Viborg OK & Strandgaarden Badehotel har taget en hurtig beslutning – vi banker et godt corona sikkert “selvbetjenings” orienteringsløb op på rekordtid. Vi tilbyder et “selvbetjeningsløb” med 3 tællende etaper. To etaper i det bedste af Læsø Klitplantage og et “mellemdistance” løb i byområdet omkring den hyggelige landsby Vesterø Havn.

Vi anbefaler alle at komme til Læsø med en frisk negativ Corona-test. Desuden er det vigtigt, at du bliver hjemme hvis du føler dig syg. Vi kender ikke fremtiden og kan derfor blive nød til at “rette ind”, hvis der kommer restriktioner, vi ikke kan overholde. Vi laver dette løb fordi vi ikke kan lade vær og ved, at mange af Jer har det på samme måde. Vi er sikre på, at vi kan arrangere løbene på en forsvarlig måde, men kan ikke give garenti for, at myndighederne synes det samme på løbstidspunktet. Du anbefales derfor at sikre dig gode afbestillingsmuligheder for det du booker i forbindelse med løbene.

Husk at aftale en kontakt efter hver konkurrence, så vi er sikre på at alle kommer godt hjem fra skoven – vi har ikke, som arrangører, mulighed for dette på den måde som selvbetjeningsarrangementet fungere.


Vi benytter MapRun6 Appen til kontrol og tidtagning. Alle poster er markeret med en skærm, som du kender det. Skærmen er til at “se” ikke “røre”. Derudover kan du lægge dit track op på O-Track.

 

Programmet

Fra mandag den 29. marts er der prøveløb i Byrum, hovedstaden på Læsø. Prøveløbet er åbent frem til 4. april kl. 12. Den 1. april efter kl. 13 skal tidsvinduerne i startlisten overholdes, på øvrige tidspunkter er der fri start.

      • Fredag den 2. april – 1. etape Læsø Klitplantage – “Skovhytte etapen”
      • Lørdag den 3. april – 2. etape Læsø Klitplantage – “Hvide Bakker etapen”
      • Søndag den 4. april – 3. etape i by, strand og skov – “Vesterø Havn etapen”

Baner

Du kan se skema med banelængder og postantal her.

Alle baner er svære undtager Begynder samt D/H 12 som er lette.

Du kan se hvilket banenummer du skal løbe her. I MapRun6 Appen vil du kunne vælge: Denmark – Viborg – Påskeløb på Læsø 2021 og derefter din klasse, det bliver ikke nemmere 🙂

Det anbefales at klargøre dagens etape inden du forlader et godt wi-fi på vej til start.

Al deltagelse er på eget ansvar.

Kort

Læsø klitplantage 2020. Målestok 1:7500.

Vesterø havn 2018. Målestok 1:4000

Byrum 2016. Målestok 1:4000 (testbane – prøveløb)

Kort printes på vand og rivfast papir af godkendt trykkeri.

Instruktion

Løbet afvikles som et etapeløb med 2 etaper i Læsø Klitplantage & 1 etape i Vesterø Havn. Alle etaper afvikles, som selvbetjeningsløb. Startvinduer er pr. klub. Du kan se hvornår du må starte her. 

Ved ankomst til øen afhenter du din kortpakke på Strandgaarden Badehotel, Strandvejen 8. Din kortpakke indeholder dine 3 etaper samt løse postbeskrivelser. Derudover får du et testkort/prøveløb over Byrum.

Du får således udleveret alle dine løbskort før konkurrencen. Det er tilladt at studere kort/baner, men ikke at prøveløbe (andet end prøveløbet :-))!

Tjek til tilmelding:   Klubvis   Klassevis

Lige et par gode råd 🙂 – Se videoerne herunder:

Der er pt. ca. 20 store kreaturer i indhegningerne. Det betyder at du kan møde disse under dit løb. De gør ikke noget, men lad være med at løbe direkte mod dem!

Resultater

Vi laver en vejledende resultatliste ud fra data i RunMap6. Husk at det er et nyt system og at alt er lidt en test 🙂 Du finder resultaterne her

Du opfordres også til at lægge dit track op i O-track som du plejer.

Hvordan overholder vi forsamlingsforbuddet?

Kodeordet for stævnet kan gennemføres er “selvbetjening”.

Pt. er vi alle omfattet af forsamlingsforbud på 5 personer indendørs og 10 personer udendørs. Det skal overholdes undtagen under konkurrencerne udendørs, hvor forsamlingsforbuddet er 50 personer. Under hele opholdet på Læsø er det vigtigt, at reglerne overholdes i de grupper, som du forventer at komme til Læsø sammen med. 

Vi været siden vi startede planlægningen været så heldige at forsamlingsforbuddet for udendørs, organiseret idræt er hævet til 50 personer. Det betyder at vi kan løbe de samme etaper på samme dage alle sammen. Vi skal blot overholde vore “starttidsvinduer”.  Du kan se hvornår du må starte her.

Der etableres ikke stævnepladser og alle skal før og efter deres løb være opmærksomme på, at holde god afstand og ikke samles til eftersnak – det skal foregå digitalt og vi håber på en rigtig god debat på vor Facebookside. Der er ikke væske eller nogen form for service under løbene. Vi henstiller at I opholder jer i stævneområderne så kortvarigt som muligt.

Der findes offentligt WC tæt på alle stævneområder – husk håndsprit.

Startstederne er ikke bemandede, du skal blot selv starte indenfor det tidsvindue du er blevet tildelt. Du kan se mere i videoerne og instruktionerne herunder.  Løbskort har du fået udleveret sammen med løse definitioner ved ankomst til Læsø og skal således blot medbringes til start. Tidstagning fortages med MapRun6. Resultatliste laves ud fra disse data.

Hvordan fungere det der MapRun6 ?

MapRun6 er en ny måde, at lave kontrol og tidtagning på. Appen virker med GPS- enheden i din smartphone eller i dit Garmin ur. Det er ny teknik og den er begrænset af signal og hvor god en GPS, der er i din enhed.

Motionister der bevæger sig med km. tider +8 pr. km. vil som hovedregel opleve at kvitteringen/dit bip kommer straks. Hvis du løber hurtigere vil du opleve at kvitteringen/dit bip kan halte lidt efter. Er du ved posten og har du ikke fået dit “bip” skal du bevæge dig 360 grader rundt om posten og kan så forsætte dit løb. Du vil så i de fleste tilfælde få kvitteringen/dit bip på vej til næste post. Får du igen kvittering forsætter du bare og indsender en besked til løbsledelsen, så vi manuelt kan godkende dit løb.

Du skal starte med at følge vejledningen, som er beskrevet via link herunder og i videoen: Link til instruks  

Har du et nyere Garmin ur, kan du med fordel benytte det til tidstagning og kvitteringer i MapRunG – det kræver opsætning som du kan gøre ved hjælp af en instruktion som du finder her

Herunder er derefter en række instruktionsvideoer, derudover vil der blive opsat en prøvebane i Byrum, hvor du kan teste det hele inden etaperne.

Du kan efter løbet lægge dit resultat op i MapRun6 selvom du ikke har brugt App eller Garmin ur. Du skal blot have en GPX fil (f.eks. via Strava) – Vejledning finder du her.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen. 

Mødesteder – Start/mål:

Prøveløb: Byrum, Læsø Hallen. Afvikles fra mandag 29/3 til søndag 4/4-2021.

Parkering på P-plads ved Læsø Hallen, der er 100m til start og 100m til mål.

1-etape: Skovhytten, Storedalsvej. Afvikles fredag 2/4-2021.

Parkering på P-plads og kantparkering, der er 150m. til målområdet og ca. 400m. fra mål til start.

2-etape: Hvide Bakker, for enden af Himmerigsvejen. Afvikles lørdag 3/4-2021.

Parkering på P-plads og kantparkering, der er 50m. til målområdet og ca. 700m. fra mål til start.

3-etape: Vesterø Boldklub, Strandvejen 19. Afvikles søndag 4/4-2021.

Parkering på P-plads ved Idrætshuset. Der er 100m. til målområdet og ca. 150m. fra mål til start.

Organisation:

Stævneleder og banelægger: Ole Lind, Ballerup OK, info@badehotel.eu, Tlf. 40447654.

Stævnekontrol: Keld Gade, Viborg OK

Banekontrol: Pia & Keld Gade, Viborg OK

IT løsninger: Stig Barret, Viborg OK

Tilmelding

Klubvis tilmelding via O-service senest 19.marts. Der er 400 pladser

Tilmeldingsmodtager: Keld Gade

E-mail: kgadeprivat@mail.dk

Startafgiften er DKK 275,-. Dog kun DKK 250,- for D/H 20 og yngre.

Der kan kun tilmeldes til alle 3-etaper.

Startafgift indbetales klubvis til Viborg OK. Konto 9255 – 2640007038

Ingen eftertilmelding.

Vi betaler løbsafgift til DOF og laver en donation på DKK 25,- pr. deltager til MapRun. Der er deltagerbegræsning på 400 personer og tilmeldingen lukker så snart det nås.

Overnatning

Strandgaarden Badehotel har et specielt tilbud til orienteringsfolket, se mere her.

Besøg hjemmesiden Visit Læsø for øvrige muligheder.

Husk at sikre dig gode afbestillingsmuligheder, hvis løbet bliver forbudt af myndighederne.

Transport

Læsø Færgen

Copenhagen Air Taxi

Keld Johnsen Airways på 40422053